Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 22 mei 2023, 16:30 uur
Illustration

‘ALS JE NET SLAAPT’ van  Rogi Wieg.

Rogi Wieg was dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en muzikant. Wieg was een kind van Hongaarse vluchtelingen. Hij debuteerde als dichter op 19-jarige leeftijd in 1981. In 1987 kreeg hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs voor ‘Toverdraad van dagverdrijf’ en in 1988 het Charlotte Köhler Stipendium voor ‘De zee heeft geen manieren’.

Uit poetryinternational.com: ‘Rogi Wieg is een dichter zoals er in Nederland maar weinig van rondlopen. Direct al bij zijn debuut, als twintigjarige, in 1982 met Iedere nacht verdwijnt een dame of heer, was duidelijk dat we hier, ondanks de tijdgeest van realisme en relativering, met een op en top romantisch exemplaar te maken hadden, iemand met een getourmenteerde ziel en een rijk arsenaal aan uitdrukkingsmogelijkheden voor zijn emoties. Maar weinig mensen kunnen zulke mooie zinnen schrijven als Rogi Wieg, merkte een criticus op en zo is het.’

Lees verder op poetryinternational.com/nl/.
Meer gedichten vind je op gedichten.nl.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via www.tinyletter.com/gedichten.

Illustration
 
Deel dit: