Vacature/hulpvraag

energiecoach

Geplaatst op 13 januari 2020, 10:29 uur

Energiecoach
Heb je hart voor je buurt en voor 'n duurzaam Oostelijk Haven gebied? Meld je dan aan als Energiecoach! Na de training geef je mensen thuis advies hoe zij minder energie kunnen verbruiken en dus minder kosten maken.


TAAKOMSCHRIJVING
Met een rugzak vol bespaarproducten en een tablet met onze energiecoach-app ga je bij mensen thuis advies geven. Signaleer je onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als Energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over het bewonersgedrag, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Na je bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor dat specifieke huishouden. 

Wij plannen je in wanneer jij kunt. Ook kun je adressen werven of helpen bij voorlichtingen als je dat wil.

Stichting !WOON is een onafhankelijke, betrokken en buurtgerichte organisatie waar bewoners met alle vragen over wonen terecht kunnen. Bij de Energiecoach, Wooncoach en de woonspreekuren werken gemotiveerde vrijwilligers.

https://www.wooninfo.nl/energiecoach-worden/


WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vind om bij mensen thuis te komen. Spreken van een tweede taal is een pré! Vanwege het feit dat je bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig (hier zijn geen kosten aan verbonden).

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?
We bieden je een training van twee keer 4 uur. Soms doen we dat op 1 dag, soms verdeeld over 2 dagen. We leren je van alles over energiebesparen, maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals de tablet met app waarmee je werkt en kennis over de bespaarproducten. Met regelmaat organiseren we een excursie, gezellige borrel of kleine scholing. 


WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?
Na het bezoek van jou als energiecoach weet de bewoner precies wat hij of zij kan besparen op het energieverbruik. Minder verbruik = een lagere rekening! Daarnaast draag je bij aan de klimaatdoelstellingen, want minder verbuik = ook minder vervuiling!


WERKTIJDEN
Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, tussen maandag en zaterdag van 9.00 - 21.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer een uurtje. Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar.Organisatie
!WOON
Ingangsdatum
HOE KOM JE IN AANMERKING?
Laat ons weten dat je graag energiecoach wordt en dan nodigen we je uit voor de eerstevolgende training. Wil je buiten Amsterdam aan de slag? Kijk eens op https://www.wooninfo.nl/energiecoach-worden/
Beloning
WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?
Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 4,50 per huisbezoek van een uur. Je krijgt een tablet in bruikleen en je kunt van alles bijleren over energie en een netwerk opbouwen.
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Vraag gesteld door