Project
Lopend

Delen, ruilen, doen: maak 1019 groen! 

Geplaatst op 11 mei 2021, 17:05 uur

Werkgroep circulair organiseert verschillende activiteiten voor het stimuleren van hergebruik en verminderen van nieuwe spullen kopen. Aantal van de activiteiten zie je hieronder. Doe je ook mee?

  • Twee keer in het jaar fair Circulair: een event met kledingruil, workshops en lekker eten
  • Pop-up tweedehands- en deelmarkten in de buurt
  • Een aantal keer per jaar een circulaire wandeling in en rondom het Oostelijk Havengebied; wat is er allemaal circulair in onze buurt? Waar kun je spullen en kleding delen, ruilen, repareren, hergebruiken en recyclen? Je leert het allemaal tijdens de wandeling.
  • Workshops reparatie
  • Kunst in de buurt, over het belang van verduurzaming.
    Alle bestaande activiteiten gaan natuurlijk ook nog door:
  • Weggeefkraam, reparatietafel & naaicafé maandelijks bij de Eester
  • Schonestartendag is iedere eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Werkgroep Circulair bestaat uit twaalf buurtbewoners die zich hebben verenigd om één van de speerpunten uit de ToekomstAgenda 2025 voor het Oostelijk Havengebied te realiseren. De werkgroep gaat verschillende activiteiten organiseren voor buurtbewoners rondom circulaire economie. Hierdoor komen mensen uit de buurt met het thema en met elkaar in contact. De Werkgroep hoopt hiermee de circulaire economie van consuminderen, delen, hergebruiken, repareren en recyclen te stimuleren. De activiteiten bieden praktische handvatten, maar ook verdiepende informatie voor het creëren van meer bewustwording.

We zijn een wijk waar de deeleconomie, hergebruik en kringloop vanzelfsprekend is. Dit is het speerpunt uit de ToekomstAgenda 2025 die is samengesteld door buurtbewoners tijdens eettafels en de BuurtTop 2019. 
Illustration
 
Deel dit: