Project
Init.

Wordt toekomstbehendig in 2020 en begin NU!

Geplaatst op 10 januari 2020, 12:30 uur

Steeds meer mensen willen bijdragen aan de maatschappij door ‘iets groens te doen’. En dan groen in de breedste zin van het woord, als in ‘goed voor de natuur, goed voor het milieu en de maatschappij. Duurzaam’. Groen hoort ook midden in de samenleving; groen is niet alleen een naam voor natuurgebieden die goed beschermd worden vanwege de biodiversiteit die erin voorkomt. Heel veel burgers vinden natuur in hun stad, wijk of buurt net zo belangrijk als die beschermde natuurgebieden, en sommigen willen zich daar graag voor inzetten.

Want zij weten: groen is niet alleen belangrijk in de welzijnsbeleving van buurtbewoners, maar het is ook een middel om met elkaar in contact te komen en elkaar te leren kennen, door samen te werken aan bijvoorbeeld buurtparkjes. Door de bevlogenheid van de initiatiefnemers, maken hun ideeën veel kans van slagen. Je hoeft er echt niet voor te hebben gestudeerd; door enthousiasme kun je al veel kennis en kunde naar je toe trekken. En het gave is: je creëert al gauw meervoudig rendement. Denk aan minder verspilling, minder versnippering, meer groen en betere benutting van talenten van je buren.

 Jouw gedrevenheid om de wereld een beetje mooier te maken, deel ik. Jij bereidt je voor op de toekomst van onze planeet waarop we gezamenlijk zo lang mogelijk verder willen. Wil je weten hoe je dat doet? Doe inspiratie op met de vele voorbeelden of download hier mijn praktische tips!

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Illustration
Met wormencompost krijgen wij weer een florissante buurt

Deel dit: