Project in gebiedsplan 2019
Init.

Duurzaam OHG

Geplaatst op 30 oktober 2018, 10:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Duurzaam OHG inventariseert, stimuleert, initieert, ondersteunt en faciliteert duurzame initiatieven in de wijk. Hoofdthema's: energietransitie en circulaire economie. Hier zijn we inmiddels al twee jaar mee bezig. En dat heeft geleid tot concrete plannen. Zoals: een maandelijks Schonestratendag en Mobiele KringloopKaravaan, wormenhotels, GF-inzameling, weggeefmarkt, projecten voor zonnepanelen, voorlichting over en aanzetten tot overstap naar schone energie voor huishoudens. Kortom een groeiend netwerk rondom duurzaamheid. 
Dit willen we in 2019 (en daarna) continueren en versterken. Daarvoor is het nodig om de faciliterende en verbindende rol van de projectleider voort te zetten. Voor het bestendigen van de lopende projecten en voor het ondersteunen van nieuwe initiatieven. 

Gewenst resultaat Voortzetten en uitbreiden van activiteiten met en door bewoners; het bereiken van meer bewoners; het verstevigen van de beweging voor duurzaamheid in de wijk. Hiermee sluiten we aan bij het project OHG 2025. Concreet: een maandelijkse Schonestratendag en Mobiele KringloopKaravaan; acties voor GF-inzameling; aanvragen nieuwe wormenhotels; 4 netwerkbijeenkomsten DuurzaamOHG; wijkgerichte publiciteit over duurzaamheid; informatievoorziening over subsidiemogelijkheden; nieuwe projecten voor zonnepanelen, energieopslag en elektrische deelauto's; ondersteunen werkgroep duurzaam 2025.
Illustration
netwerk Duurzaam OHG
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Meer bewoners en ondernemers ontplooien initiatieven en projecten op het gebied van duurzaamheid (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 30.000,00
Deel dit:
5 reacties

Rob Meijrink

Ja
vr 2 november 2018 15:07

Corrie Rotmans

Ja: inzetten op duurzaamheid is onze dure plicht naar de toekomst!
wo 7 november 2018 08:42

A. Hendriks

Ja
za 10 november 2018 13:03

Suus Schreurs

Ja
vr 23 november 2018 13:00

EW van den Braak

Ja: Een 'trekker'voor duurzaamheid is van groot belang
vr 30 november 2018 15:06
Wil je reageren? Meld je dan aan.