Project in gebiedsplan 2018

Openbare toiletten in OHG (M/V)

Geplaatst op 21 september 2017, 20:13 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

ARGUMENTATIE:
Deze vraag gaan we combineren met het project 'Zomerdrukte Bogortuin' (het tegengaan van recreatieoverlast Bogortuin). We gaan onderzoeken welke duurzame oplossing voor o.a. een toilet mogelijk is. Voor 2018 houden we het bij deze locatie en gaan geen andere onderzoeken.

Graag wil ik op strategische plekken in onze buurt schone en frisse openbare toiletten laten plaatsen. Dat moet in Amsterdam toch kunnen. We krijgen steeds meer wandelende en fietsende toeristen in de wijk. Die zouden allemaal, indien nodig , gebruik moeten kunnen maken van openbare toiletten, die minimaal twee maal per dag gereinigd worden, danwel zelfreinigend zijn. Het in gebruik nemen van deze toiletten levert met eventueel beheer en schoonmaak ook direct werkgelegenheid op. Plekken: Veemkade, Azartplein, Sporenburg, Borneoeiland, Cruquiseiland.

Toelichting

Het is opvallend te zien dat in het buitenland het de gewoonste zaak van de wereld is, dat er openbare toiletten zijn.

Een recent onderzoek toont aan dat Amsterdam als slechtste uit de bus komt in verglijking met bijv. Berlijn, London of Parijs. In Parijs 1 wc op de 15.000 mensen. In Amsterdam 1 wc op de 274.00 mensen.

Zelfs in kleine steden en dorpen in het buitenland zijn ze aanwezig. Amsterdam zou niet alleeen de Amsterdammers er een enorm plezier mee doe, maar ook de enorme aantallen binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Voor een eventueel eigentijds ontwerp zou een prijsvraag uitgeschreven kunnen worden.

 

Gewenst resultaat 
Schoon en netjes gebruik kunnen maken van een openbaar toilet in de buurt.
Lopend
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Inzet van bewoners en hun initiatieven voor verbetering van hun leefomgeving faciliteren.
Deel dit:
1 projectupdate

Anita Mol

Anders

Onder bewoners was er de wens tot een seizoensgericht pakket aan maatregelen ter beheersing van de zomerdrukte Bogortuin. Dat heeft gemaakt dat er met dixi's en later in het zomerseizoen met een toiletwagen is gewerkt. Beide typen toiletten zijn niet positief beoordeeld. Het wildplassen is er wel do... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 8 reacties

Els Mentink

zo 5 november 2017 18:40
Nee

annika e

di 7 november 2017 09:30
Ja

Rob Zeeburg

di 7 november 2017 14:27
Ja: Helemaal mee eens. Je moet toch ergens je behoefte kunnen doen. Zeker op openbare plekken waar men naar verwachting langer (gaat) vertoeven.

I See

ma 13 november 2017 21:11
Nee: area for residents???? do they not already have one?????....... or are we thinking ......... the masses of tourists??????.........the gemeente sold this area as living space or are we all going to rent our homes as holiday accomodation

Myrthe Verdonk

wo 28 november 2018 09:47
Nee: Er is volop horeca gelegenheid. Laten we het wel mooi en niet te druk houden in ons OHG.