Rob van Zanten

Ondernemer
Wie is Rob?

Samen met Beda woon ik sinds 1995 in het Oostelijk Havengebied (OHG). Eerst in een appartement op het Java-Eiland en nu aan de Verbindingsdam op een woonboot. Wij gaan hier niet meer weg. Onze kinderen groeiden hier op en ook zij willen hier blijven wonen. De zeilschool (Nautiek) is ons bedrijf en ik vind het fijn om in de buurt van mijn woning te werken.

Mijn werk en hobbies

Nautiek is een zeilschool, heeft een jachthaven in het Spoorwegbassin en verhuurt ruimte voor vergaderingen, evenementen, feesten aan boord van de Salve. We liggen al sinds 2000 aan de Veemkade. Samen met Beda ontving ik de afgelopen 25 jaar veel gasten en cursisten voor een feestje, een zeil-, motorboot- of vaarbewijscursus, een vergadering, een uitvaart of tijdens Sail. En we stoppen er voorlopig nog niet mee. De Salve is in de winter van 23/24 ingrijpend gerenoveerd en kan weer jaren vooruit.

Mijn omgeving

Wonen in het OHG voelt als wonen in een dorp. De eilanden hebben verschillende karakters maar de bewoners hebben onderling meestal veel contact. Op straat kom ik altijd wel iemand tegen die ik ken. 

Mijn droom

Ik heb me altijd ingezet voor het verbeteren van onze omgeving. Ik breng graag mensen met elkaar in contact. Ik/wij ondersteunden en initieerden verschillende initiatieven zoals Oost Het Water Op, het Blauwe Loper Festival en Waterhart. Wonen in een fijne omgeving vraagt om constante inzet om deze fijn te houden. Zonder daarbij nieuwe uitdagingen uit de weg te gaan.


Met een klein comité organiseer ik al jaren de “4 mei herdenking” bij het monument van Keesje Brijde. Hier doen ook de basisscholen uit de buurt aan mee.