Organisatie

BIMHUIS

Onderneming

Het BIMHUIS is een plek voor baanbrekende musici van alle generaties en nieuwsgierige luisteraars.


Hier wordt jazzgeschiedenis gevierd, ontwikkelt jong talent zich en wordt het gesprek over muzikale conventies en vrijheid doorlopend gevoerd. Al sinds 1974 zijn we een knooppunt in het nationale en internationale netwerk van grensverleggende muziek.


Het BIMHUIS belooft het publiek een wederkerige concertervaring op een prachtige plek, waar state-of-the-art, grensverleggende jazz ontstaat. In een persoonlijke sfeer met perfect geluid.


Het BIMHUIS programmeert vanuit het vrije denken. Dat doen we sinds 1974 met musici, makers, programmeurs en publiek die allen een bijdrage leveren aan het gesprek over (muzikale) conventies en vrijheid.


Het BIMHUIS geeft vorm aan de veranderende wereld: we faciliteren projecten, initiëren en organiseren het maken van nieuw werk.


Het BIMHUIS is, net als jazz zélf, een open vorm, onophoudelijk in ontwikkeling, in relatie met de wereld, – een mentaliteit. We scheppen in alle lagen van de organisatie condities om goed te luisteren voor meer wederzijds begrip. Luisteren naar de muziek, naar makers, naar elkaar, naar de bezoekers en naar de samenleving.

Illustration
 
Deel dit: