Bericht

Kokos-gemberijs recept van buurtkok Lyan

Geplaatst op 10 december 2018, 00:00 uur

Maak je feestdiner compleet met dit mooie nagerecht van buurtkok Lyan. Het feestelijke hoofdgerecht 'Pom' staat in de BuurtBalie krant die je deze week in je bus zal aantreffen! En het feestelijke voorgerecht vind je ook hier op de BuurtBalie ;-).

Ingrediënten:

1,5 dl Water

115 g Basterdsuiker

2 Limoenen

4 dl Kokosmelk

Garneer met geroosterde kokossnippers

 

Voor de gemberstroop

125 ml Water

300g Suiker

100g gemberwortel of iets meer als het pittiger moet

 

Bereiding

a.     Breng het water en de suiker in een kleine (steel-)pan aan de kook

en los de suiker al roerend op

b.     Haal de pan van het vuur en laat de stroop afkoelen

c.     Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit

d.     Giet het raspel  en de sap bij de stroop en voeg daarna de kokosmelk toe

e.     Giet het mengsel in een plastic diepvriesbak en zet het 5 – 6 uur in de vriezer

f.      Maak tweemaal de ijskristallen fijn met een vork, mixer of keukenmachine

g.     Garneer met geroosterde kokossnippers en besprenkel met  gemberstroop

h.     Schil de gember en rasp de wortel met de fijnste rasp  of maak fijn met de blender

i.      Verwarm het water met de suiker en roer tot het is opgelost

j.      Voeg de gember toe en laat het geheel nog een paar minuten koken

k.     Laat het afkoelen en zeef het tweemaal

l.      Om meer van de gembersmaak in de stroop te krijgen kan het ook in een (kaas)doek

uitgeknepen worden

m.   De gemberstroop is in de koelkast een paar weken houdbaar

Eet smakelijk!

Illustration
 
Deel dit: