Activiteit

architectuur wandeling Java en KNSM-eiland

zondag 16 juni 2024 , 11:00 - 13:00 uur
Illustration

Architectuurwandelingen in en om het Oostelijk Havengebied Amsterdam
De stad is een openluchtmuseum, al wandelend valt er zoveel te ontdekken. De architectuurwandelingen van het Borneo Architectuur Centrum geven een goed overzicht van de ontwikkelingen in het denken over stedenbouw, volkshuisvesting en architectuur in de laatste 30 jaar. Ontdek met ons het Oostelijk Havengebied en interessante buurten daar vlakbij. Het geeft u letterlijk een nieuw perspectief op deze wijken!

Wij hebben verschillende nieuwe wandelingen gepland voor de komende zondagen. Check onze site welke wandeling we gaan doen. De eerst komende is 16 juni a.s op het Java en KNSM-eiland:

Java- en KNSM-eiland: de eerste ontwikkelingen in het OHG
Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is in 25 jaar ontwikkeld van havengebied tot levendige woonwijk. De eilanden KNSM en Java werden als eerste ontwikkeld in de jaren 90 van de 20e eeuw. Het KNSM-eiland (Jo Coenen) wordt gekenmerkt door grote gebouwen langs een centrale as, op het Java-eiland (Sjoerd Soeters) hebben de bouwblokken een kleinere schaal en zijn de dwarsgrachten en de binnentuinen bepalend voor de openbare ruimte.

tijd: zondag van 11:00 tot 13:00

verzamelen op het Borneo Architectuur Centrum (RJH Fortuynplein 4)

kosten: 12,50 pp

reserveren: ticketverkoop via  www.eventbrite.nl/d/netherlands--amsterdam/borneo-architectuur-centrum/

vragen: stuur een mail naar rondleidingen@bac-amsterdam.nl

Daar kunt u ook terecht met vragen als u een prive rondleiding zou willen voor uw eigen groep, zoals een bedrijfsuitje of een familie dag.

Locatie
Borneo Architectuur Centrum
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 jaar
Omschrijving doelgroep 
iedereen die interesse heeft in de geschiedenis en architectuur van de Oostelijke Eilanden
Deel dit: