Activiteit

Borneo Architectuur Cinema Club - Mission Statements

zondag 7 april 2024 , 15:30 - 17:00 uur
Illustration

Filmcyclus op donderdagavond en zondagmiddag
Vanaf april 2024 biedt het Borneo Architectuur Centrum een volwaardige filmruimte voor het vertonen van de spannendste films op het gebied van architectuur en kunst.

Mission Statements 

We openen de cyclus met de veelvuldig bekroonde “klassieker” Mission Statements van architect/filmmaker  Jord den Hollander. Mission Statements onthult een opmerkelijke periode van het Nederlandse ambassade bouwprogramma in een veranderend politiek landschap. Met een line-up van fascinerende architectuur - de spectaculaire Berlijnse ambassade van Rem Koolhaas die vier keer het budget overschrijdt en de met de Aga Khan Award bekroonde Nederlandse ambassade in Addis Abeba - verkent deze film de grenzen van een ambitieus programma om de Nederlandse architectuur in het buitenland te promoten.

Jord den Hollander is een prijswinnende architect en filmmaker. Hij maakte documentaires over kunst en architectuur, schreef en regisseerde internationaal bekroonde televisieseries voor kinderen over kunst en wetenschap èn is sinds 2002 curator en mede-oprichter van het AFFR, het grootste architectuur film festival ter wereld. 

Locatie
Borneo Architectuur Centrum
Kosten toelichting
Kosten € 8,50 (inclusief lidmaatschap)
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: