Activiteit

KHL Matinee: Machteld chante Shaffy

zondag 7 april 2024 , 16:00 - 17:45 uur
Illustration

Vanwege grote belangstelling nogmaals Machteld Chante Shaffy! Machteld van der Gaag heeft 'met haar mannen' 15 Franse chansons van Ramses opgenomen. Het belooft wederom een gedenkwaardige Franse Shaffymiddag te worden, met ook gastoptredens.

Net als Ramses Shaffy is Machteld van der Gaag voor haar gevoel te laat geboren, in ‘een land met ander licht‘. Daardoor groeide ze wel tweetalig op, met de Nederlandse en de Franse taal, maar ontdekte ze Ramses Shaffy pas in de jaren ’90, toen ze bij een reclamebureau werkte dat ‘Zing Vecht Huil’ gebruikte onder een commercial. Ze kocht een verzamel CD en was verkocht. Later, woonachtig in Amsterdam, zwaaide ze nog af en toe naar Ramses als hij op het terras van café Torino zat, achter zijn vertrouwde glaasje wijn zat.

Ze kon toen niet vermoeden dat ze veel later met de orkestleider en pianist van Ramses Shaffy zou gaan musiceren: Nico van der Linden. Nico wist dat Ramses ook liederen in het Frans had geschreven en gezongen en liep al lang rond met het plan om een Franstalig Shaffy album op te nemen. Dankzij de samenwerking met Machteld werd het plan eindelijk concreet.

In oktober 2021 overleed Nico van der Linden, maar in het jaar daarvoor hadden Nico en Machteld het album ‘in de steigers’ gezet, en had Nico de partituren geschreven en de  bandbezetting bepaald.

En nu heeft Kees van Zantwijk de muzikale leiding overgenomen en zich ontfermt over de arrangementen. In totaal zijn er 15 chansons van Ramses opgenomen en op 1 december 2023, de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteerde Machteld het album Machteld Chante Shaffy. Dit optreden was snel uitverkocht en vandaar deze reprise! Het belooft een gedenkwaardige Franse Shaffy-middag te worden, met ook gastoptredens.

Met Kees van Zantwijk op de piano, Leon Mennen op bas, Gert Wantenaar op accordeon en Enrique Firpi op percussie.

Locatie
De Nieuwe KHL
Kosten toelichting
20,00 (of 49,50 incl. 2 gangen theatermenu),
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: