Activiteit

SoundLAB special: het Fokker-orgel

zondag 2 april 2023 , 13:00 - 14:30 uur
Illustration

Op 2 april organiseren wij een leuke workshop voor kinderen vanaf 7 jaar in het teken van het Fokker-orgel. In deze workshop leer je dit unieke instrument, waarvan er maar één in de hele wereld is, zelf programmeren en besturen. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de klanken van het Fokker-orgel met behulp van de SoundLAB instrumenten van Muziekgebouw aan 't IJ. 

Op een piano heeft een toonladder 12 toetsen in een octaaf: steeds zeven witte en vijf zwarte. Het Fokker-orgel in de Kleine Zaal heeft er een stuk meer: maar liefst 31 per octaaf! Dat betekent dat je op dit orgel ook allerlei tonen kunt ontdekken, die je op andere instrumenten niet kunt vinden. 

Je kunt het Fokker-orgel met je handen bespelen, maar je kunt hem ook op afstand besturen met een computer. Voor deze workshop sluiten we een aantal van de SoundLAB instrumenten aan op het orgel. In groepjes gaan jullie op ontdekkingstocht, maken én spelen jullie een eigen muziekstuk met het Fokker-orgel en elektronische instrumenten. Noten lezen of een instrument kunnen spelen is niet nodig. Kom en ontdek dit wonderlijke instrument! 

De workshop is voor kinderen (7+) met volwassenen en wordt georganiseerd in het kader van de Kindermuziekweek (24 maart t/m 2 april 2023).

Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ, Kleine Zaal
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
8,50 voor een kind, 9,50 voor een volwassene
Leeftijd
Vanaf 7 t/m 12 jaar
omschrijving doelgroep 
kinderen die van muziek houden, het is niet nodig om noten te kunnen lezen of een instrument te kunnen bespelen
Deel dit: