Activiteit

Architectuurwandeling Oostenburg

zondag 19 maart 2023 , 11:00 - 13:00 uur
Illustration

Het Borneo Architectuur Centrum biedt in het voorjaar van 2023 een uitgebreid programma van architectuur rondleidingen; in het Oostelijk Havengebied en naar interessante locaties in de omgeving. Tijdens een 2 uur durende wandeling zal een ervaren architect-gids vertellen over de geschiedenis, de stedenbouwkundige opzet en de bijzondere gebouwen. Voor al deze wandelingen kunt u zich individueel aanmelden. 

Oostenburg zondag 19 maart

Het Oostenburgereiland ligt aan de rand van het centrum en kent een lange geschiedenis. Het is van oorsprong een industrieel gebied waarbij de laatste industriële activiteiten ontplooid werden door Stork met onder meer de bouw van grote dieselmotoren. Het gebied ondergaat de komende jaren een transformatie naar een gemengd gebied. Het stedenbouwkundig plan is flexibel en opgesteld door bureau Urhahn. We lopen langs nieuwbouw met een grote diversiteit rondom het INIT-gebouw en de Van Gendthallen. Ook leggen we link met de gebouwen langs de Oostelijke Handelskade.

De kosten zijn € 12,50 per persoon. Reserveren kan per mail naar rondleidingen@bac-amsterdam.nl, graag het aantal personen vermelden. 

Kosten toelichting
12,50 per persoon
Deel dit: