Activiteit

Van Haven tot Woonwijk: architectuurwandeling Borneo-Sporenburg

zondag 2 april 2023 , 11:00 - 13:00 uur
Illustration

Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is in 25 jaar ontwikkeld van havengebied tot levendige woonwijk. Elk eiland werd door een andere stedenbouwkundige ingevuld. Tijdens deze wandeling ontdekken we de eilanden Borneo-Sporenburg waarvoor Adriaan Geuze van West 8 een doordacht plan ontwikkelde met compacte rijtjeswoningen langs smalle straten, geïnspireerd op de Jordaan. De wandeling geeft een mooi beeld van de woonomgeving die is ontstaan door de combinatie van nieuwbouwarchitectuur met behoud van het karakter van de haven. We lopen ook door de Scheepstimmermanstraat waar elk huis anders is.

Tijdens een 2 uur durende wandeling zal een ervaren architect-gids vertellen over de geschiedenis, stedenbouw en architectuur van de locatie. Voor deze wandeling kunt u zich individueel aanmelden. 

De architectuurwandeling Borneo-Sporenburg maakt onderdeel uit van het programma van de tentoonstelling Operatie Wonen in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Kosten toelichting
volwassenen € 12,50, kinderen vanaf 10 jaar € 7,50
omschrijving doelgroep De rondleiding gaan door bij minimaal 6 volwassen deelnemers, kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis mee (indien hun ouders denken dat ze de wandeling van 2 uur aankunnen). Aanmelden per mail naar rondleidingen@bac-amsterdam.nl. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met het startpunt van de wandeling.
Deel dit: