Activiteit

Groot Straatberaad over het klimaat

zondag 4 oktober 2020 , 13:00 - 15:00 uur

Doe mee aan het Grote Straatberaad over het klimaat

Een oproep aan iedereen, of je nu veel weet over het klimaatvraagstuk of weinig, voor jong en oud, voor doeners en praters.
Ik zoek 10 deelnemers aan het grote Straatberaadspel.

Ons klimaat verandert, zoveel is duidelijk. Het regent pijpestelen, of het regent helemaal niet. En er is iets met vlees? Plastic? Het klimaat verandert, en daar willen we het met je over hebben. Hoe leven we met elkaar samen in een veranderende wereld? Wie draagt welke lasten? Wat is eerlijk? Solidair? Wat wil jij opgeven? En wat moet de overheid doen? Het bedrijfsleven? Dit zijn vragen die ons allemaal aangaan.

Ook wij OHG-ers gaan in beraad, op zondag 4 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur. Samen met Warming Up organiseren we in onze buurt een Straatberaad: een volksvergadering met buurtgenoten over hoe we onze toekomst vorm willen geven. Hoe moet onze straat, onze stad eruit komen te zien?

Het Straatberaad is mix van spel en dialoog over ons klimaat. Dit beraad heeft als doel om bewoners en (lokale) ondernemers een stem te laten hebben in dit belangrijke wereldgesprek. Het Grote StraatBeraad is onderdeel van We Are Warming Up. Zie www.wearewarmingup.nl

Tijdens het Grote Straatberaad voer je gedurende twee uur met buurtgenoten opdrachten uit, je overlegt en discussieert met elkaar en beantwoordt vragen. Je bouwt zo samen aan een Straatverklaring. Alle Straatverklaringen die in het najaar van 2020 door heel Nederland worden gemaakt, verzamelt We Are Warming Up in de eerste échte klimaatverklaring van Nederland, namelijk die van de Nederlanders zelf. Op 6 november bieden we deze klimaatverklaring aan aan onze regering.

We gaan dit spel spelen met 10 teams uit verschillende delen van Amsterdam Oost van steeds circa 10 mensen. Het spel wordt begeleid door de straatomroeper.

Wil je meedoen aan het Straatberaad van het OHG? Mail dan naar duurzaam@buurtcooperatieohg.nl

Wil je eerst meer weten over de klimaatveranderingen? Bezoek dan de bijeenkomst van We Are Warming Up op maandag 28 september 19:00 - 20.30 uur in sporthal van Boost, Danie Theronstraat 1 Transvaalbuurt.

Meld je aan

Kosten
Gratis
Illustration
 
Documenten


Maximum aantal deelnemers: 10

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Marc ter Brugge
- Merle van Kemenade

Meld je aan
Deel dit:
1 reactie

Aad Verkleij

Groot Straatberaad voorlopig uitgesteld!
"De Gemeente Amsterdam, die partner is in het Straatberaad, heeft aangegeven dat geen enkele live-bijeenkomst waar zij bij betrokken is door mag gaan, ook niet als het buiten is, ook niet met kleine groepen, en ook niet als we goed afstand kunnen houden. D Lees meer
wo 30 september 2020 16:57
Wil je reageren? Meld je dan aan.