Aanbod

Buurtgids lanceert online ‘ontdek-zelf-je buurttour’!

Activiteit/evenement, Wandelen

Met je eigen huishouden kun je corona-proof de buurt gaan ontdekken.

Normaal gesproken lopen bewoners die meedoen met een Buurtgids tour in een groep langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven in de buurt. Dit najaar is dat helaas vanwege corona niet mogelijk. Daarom hebben de Buurtgidsen de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht! Ieder individu of huishouden kan, op zelfstandige manier, de buurt gaan (her)ontdekken met een online ‘ontdek-zelf-je-buurttour’.
                        
De gidsen assisteren je via je telefoon in het ontdekken van je eigen buurt. Zij hebben een digitale routekaart ontworpen, informatie verzameld en filmpjes opgenomen waarin zij je van alles vertellen over de buurt. Het allerleukst is om met je telefoon de buurt in te gaan en je kunt zelf kiezen wanneer, zodat je drukte kan vermijden. Er is ook een quiz; los je alle vragen op dan krijg je een presentje. Alle informatie is digitaal beschikbaar, dus je kan ook met de laptop op de bank alle informatie rustig (terug)kijken.

Ben je een bewoner in de Dapperbuurt, Indische buurt, Transvaalbuurt, IJburg of het Oostelijk Havengebied? Vanaf zaterdag 19 december kun je je aanmelden via www.buurtgids.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Sophie via 06-81140144.

Deelname is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Oost.

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 17 december 2020, 12:16 uur
Deel dit: