Aanbod

De telefooncirkel in het Oostelijk Havengebied

Burenhulp / informele zorg

Hoe het werkt
Het idee van een telefooncirkel is dat iedere deelnemer elke ochtend een telefoontje krijgt en hierna iemand anders opbelt. Hiermee wordt er een stukje sociale controle gecreëerd. Doel is namelijk om te peilen hoe het met iemand gaat. Vooral voor alleenstaande mensen zal dit een veilig gevoel kunnen geven, maar iedereen mag deelnemen: oud, jong, samenwonend of alleenstaand.

Ontstaan
Marije van Urk over de telefooncirkel: “Ik heb ooit de BuurtBel benaderd om een telefooncirkel op te starten. Aanleiding was een vriendin die gevallen was en niet zelf om hulp kon vragen. Toen haar dochter haar ’s middags probeerde te bellen, op hun dagelijks afgesproken tijdstip, was het te laat. Mensen beseffen niet hoe kwetsbaar ze zijn als je alleen woont en het is belangrijk dat we voor elkaar zorgen!”

Rol van de BuurtBel
De telefooncirkel wordt iedere ochtend gestart door de BuurtBel. Dit betekend dat vanuit de Eester de eerste persoon in de cirkel wordt gebeld. Vervolgens belt hij/zij weer iemand anders en de laatste persoon belt terug naar de BuurtBel, waardoor de cirkel wordt gesloten. Wanneer een deelnemer geen gehoor krijgt, of er iets aan de hand blijkt te zijn, belt deze persoon ook naar de BuurtBel. Vanuit de BuurtBel zal er vervolgens actie ondernomen worden, hierbij kun je denken aan contact met familie of de huisarts opnemen of bij de desbetreffende persoon langsgaan.

Interesse?
Lijkt het je wat om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op met Lennie van de BuurtBel, door te bellen naar (020)-7723814, een mail te sturen naar debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl of langs te komen in de Eester op de C. van Eesterenlaan 266.

locatie 
De Eester
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 3 maart 2020, 17:12 uur
Deel dit: