Aanbod

Haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding

Hapto-/hypnotherapie

Praktijk voor Haptotherapie en Zwangerschapsbegeleiding

 

Haptotherapie

Haptotherapie gaat over stilstaan bij je gevoel. Vaak proberen we problemen op te lossen met ons verstand en is er minder aandacht voor ons gevoel. Haptotherapie brengt dit weer in balans. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat je beweging krijgt in een (vastgelopen) situatie, je fysieke klachten of het verwerken van een bepaalde gebeurtenis. Je voelt je vrijer en krachtiger en hebt meer rust in je hoofd.

Haptonomie helpt o.a. bij:

burn-out of stressklachten
verbetering van je werkprestaties
het aangeven van je grenzen
lekkerder in je vel zitten
omgaan met angst, verdriet, agressie, vermoeidheid of onzekerheid
verwerken van een moeilijke gebeurtenis in je leven
lichamelijke (onverklaarbare) klachten
 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

In deze begeleiding bereiden jullie je voor op de bevalling. We trainen het opvangen van de weeën, omgaan met pijn en andere dingen die aan bod komen bij het geboorteproces. Je leer je omgaan met de fysieke grenzen van je lichaam en hoe jij en je partner deze fysieke klachten kunnen verminderen.

Daarnaast is het contact maken met het kindje in de buik een belangrijk onderdeel van zwangerschapshaptonomie. Dit is belangrijk voor de hechting van je kindje. En vooral ook erg leuk!

Deze zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding die je samen met je partner doet. De sessies beginnen vanaf dat je je kindje voelt bewegen; ongeveer tussen de 20 en 24 weken. Er zijn zes sessies tijdens de zwangerschap en één sessie als het kindje is geboren. (Deze laatste sessie is inclusief de basisbeginselen van babymassage.)

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 25 september 2019, 18:39 uur
Deel dit: