Bericht

Digitale Do It Yourself e-card

Geplaatst op 24 maart 2020, 00:00 uur

Lieve buurtgenoten, 
 
Ja, het houdt mij ook bezig. Het COVID-19 of coronavirus. En niet alleen doordat we allemaal zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van elkaar en thuis blijven. Vooral ook door de mooie initiatieven die overal onderling ontstaan. Fijn dat we in toch zo’n rare situatie allerlei mogelijkheden zien en positief blijven. 
 
En ik dacht, laat ik ook eens wat lichtheid verspreiden :) In de bijlage vind je een DIY e-card. Een digitale kaart, waar nog wat knutselwerk voor nodig is (we hebben nu zeeën van tijd toch?) en die vast een glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert. Ook natuurlijk leuk om je eigen dag mee op te vrolijken!
 
Digitale Do It Yourself e-card.
 
Benodigdheden:
printer, liefst kleur
een paar handen om te vouwen
evt. lijm, plaksel of plakband
evt. een tablet en een stylus/pencil
 
Zelf doen: 
Open de PDF in de bijlage
Voeg eventueel nog wat details toe m.b.v. je smartphone of tablet. Teken een bijvoorbeeld een mooie voorjaarsbloem of zet je naam onder de tekst
Mail de kaart (PDF) en maak een ander blij (of jezelf, da’s minstens zo belangrijk :)) 
 
Voor de ontvanger:
Print de kaart uit
Vouw ‘m op de lijntjes 
Plak de witte binnenkant met wat lijm/plakband tegen elkaar
Zet ‘m op een fijne plek, kijk er naar en voel hoe de glimlach op je gezicht verschijnt
Voilà, jouw magische DIY - e-card!
 
Vind je het leuker om zelf een tekst op de kaart te schrijven? De techniek staat immers voor niets, met al die smartphones/tablets. Gum de tekst dan weg of maak het wit en schrijf of teken er zelf wat voor in de plaats. Liever een blanco versie, zonder tekst, ontvangen? Laat het me weten, dan stuur ik die naar je op.
 
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!
 
Veel knutsel- en frutselplezier!
 
Hartegroet,
Esther
 
PS
Voor degenen die het nog niet weten, ik ben afgelopen jaar voor mezelf begonnen en ontwerp en maak (wens)kaarten: www.oelesovervloed.nl 

Illustration
 
Documenten
Deel dit: