Blogpost

voedselsafari in het Flevopark

Geplaatst op 10 juli 2020, 07:29 uur

 

Even leek dat de voedselsafari in het Flevopark niet door ging, maar gelukkig zijn we toch gegaan! Het was een hele gezellige gemotiveerde groep buurtbewoners uit Oost.

Bij iedere stap die je zet, stap je op een eetbare plant.
Zowel op straat, de bermen, buurtparkjes, de grotere parken en de bossen staan vol met eetbare planten. Als je de tuin-natuur zijn gang laat gaan dan groeit er in No Time een gezond en vezelrijk vier gangen menu. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, struiken als weegbree, paardenbloem, diverse soorten loken, vogelkers, meidoorn, lijsterbes. Alleen hiervan kun je al een heerlijke maaltijdsalade maken.

stadsnatuur is om de hoek
Als we zouden weten hoeveel eetbaars er in onze directe woonomgeving groeit & bloeit dan zou je de buurtsuper waarschijnlijk links laten liggen. Je moet alleen even weten wat precies eetbaar is. Stadsnatuur is altijd om de hoek, dus je hoeft nooit uren te reizen om dit te ervaren en er je eigen kostje bij elkaar verzamelen.

 

Kijk in de Wijk
Voor het project; “Kijk in je wijk” ga ik met buurtbewoners rondom het ‘Flevohuis’ op voedselsafari in het Flevopark. We doen het eigenlijk zonder dat we het weten:’wild-plukken‘. Op onze wandeling door het Flevopark hebben zo al een maaltijd bij elkaar gesprokkeld.

lees hier verder!

Illustration
Bij elke stap door het bos of veld laat de eetbare natuur zich aan ons zien. Is het niet in de vorm van eetbare bessen, paddenstoelen of noten, dan is het wel door middel van fris eetbaar groen. Je zou het niet zeggen, maar ook het groen op de stoep is eetbaar. Een mooi voorbeeld is de rucula. De jonge blaadjes hiervan zijn heerlijk op de boterham of in de salade. En als je een groen dak hebt hoeft je nooit meer naar de groenteboer. In de kruiden-laag groeien vaak heel wat eetbare bloemen en kruiden. Verrassend veel ingrediënten voor een groente rijke maaltijd of een zomerse salade groeien gewoon in perken en tussen de straatstenen. Stokroos, melganzevoet, weegbree, herderstasjes zijn hiervan goede voorbeelden.
Deel dit: